Blog

Meerwaarde audio design

Arno Ikink - 5.10.2016

Bij de vraag “kun je er even een leuk deuntje van het internet onder zetten?” of de vraag “zullen we deze opnames zonder extra audio apparatuur doen?” valt onze audio specialist vaak van zijn stoel. Hieronder een korte uitleg waarom:

Het versterkt de beleving

De combinatie van audio en video zorgt voor de optimale totaal beleving. Audio en video kunnen elkaar versterken als je het juist toepast. Audio geeft aan sommige beelden een compleet nieuwe lading of zorgt ervoor dat iets perfect naar voren komt.

De informatie is verstaanbaar

De juiste opname apparatuur zorgt ervoor dat gewenste geluiden binnenkomen en ongewenste geluiden buiten blijven. Doordat alles op maat word geproduceerd past de audio ook nog eens goed in elkaar. Stemmen of object sounds zijn goed hoorbaar en climaxen in de muziek komen op het juiste moment. Daarnaast worden ze juist uitgebalanceerd d.m.v. een perfecte audo mixdown.

Je bent origineel

We kunnen elke muziek compositie een eigen handtekening geven met de passende stijl en sfeer. De stijl en opbouw van de film is uniek en de audio moet dat dus ook zijn.

Geen gedoe met gebruiksrecht van muziek

Je hebt nooit last van onduidelijke rechten op gebruik van audio wanneer je de film online zet. De rechten van de audio in de film liggen bij onze eigen componist en deze geeft jou als opdrachtgever natuurlijk het gebruiksrecht voor deze filmproductie.

Dit is de reden waarom wij altijd zelf intern muziek en audio design op maat produceren! Bij elke filmproductie kijken we welk gevoel hier het beste bij past en produceren we vervolgens de passende muziek composities zodat alles precies op de gewenste manier in elkaar valt.

Ja, ik kom graag langs voor een brainstormsessie