Blog

Waarom branding video

Arno Ikink - 4.10.2016

Branding films zijn tegenwoordig niet meer weg te denken op het hedendaagse internet. Maar waarom is het nou zo goed dat je films branding zijn? Bij branding ligt de nadruk niet op het verkopen van een product of dienst maar op het zorgen dat mensen fans van je worden! Ze worden ambassadeurs van je merk.

Een merk dat dit al jaren lang geweldig doet is Coca Cola. Bijna iedereen drinkt het terwijl het niet echt voordelig of gezond is. De reden? Goede branding! Ze creëren een vaste merkidentiteit met een bijbehorende beleving en terugkerende associaties dmv een eenduidige boodschap: open happines. Elke uiting binnen deze merk identiteit is herkenbaar, toegankelijk en origineel. Ze zijn er in geslaagd om veel meer dan een product aan te bieden, ze bieden een goed gevoel. Een merkbeleving waardoor het merk Coca Cola nog steeds bij veel mensen een positieve indruk achterlaat en de meesten hiermee nog steeds geassocieerd willen worden. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat Coca Cola haar producten al jaren lang goed verkoopt.

Bij aanvang van videoproducties voor je eigen brand is het daarom goed om enkele branding strategieën in het productieplan te verwerken. Waar staat uw bedrijf voor? Wat wilt u bij de kijker bereiken? Wat moet deze weten of beleven? Welke sterke punten aan product of dienst moeten naar voren komen? Al deze vragen worden vertaalt naar een helder concept waarin de opdrachtstelling, merk identiteit, communicatieboodschap en -strategie duidelijk staan omschreven. Zo creëer je zelf een sterk merk!

Ja, ik kom graag langs voor een brainstormsessie